Foto zdroj: HZS Ústeckého kraje
Louny

Chomutov - Hasičské jednotky se Zdravotnickou záchrannou službou a Policií ČR ve čtvrtek cvičily zásah na nebezpečnou chemickou látku v areálu firmy Actherm v Chomutově, kde měla kvůli špatné manipulaci uniknout kyselina sírová a oxid chromový.

Po smíchání obou látek měla nastat exotermická reakce, při níž vznikly toxické látky. Zasaženo mělo být celkem 10 osob. "Cílem cvičení bylo ověření rozhodovacích schopností velitele zásahu, nasazení sil a prostředků při záchraně většího počtu osob a jejich dekontaminaci. Cvičení se zúčastnily tři profesionální jednotky a šest dobrovolných," uvedli k taktickému cvičení hasiči z Ústeckého kraje.

foto

2204cviceni

2204cviceni2

2204cviceni5

2204cviceni7

2204cviceni9

2204cviceni10

2204cviceni3

2204cviceni4

2204cviceni6

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru