Pomáhají hasičům i lidem v nesnázích! Žatečtí strážníci zasahují tam, kde je potřeba
Foto zdroj: MP Žatec
Louny

Žatec - V uplynulém měsíci nás opět v několika dnech potrápil silný vítr. Městská policie Žatec vyjížděla k případům, kdy některé stromy hrozily zřícením.

Spolupráci se žateckými hasiči při likvidacích těchto nebezpečí si strážníci pochvalují: "My nebezpečné místo zabezpečíme proti vstupu nepovolaných osob, hlídáme jej do doby příjezdu hasičů a případně usměrňujeme dopravu, pokud situace omezuje některou komunikaci. Hasiči pak situaci vyhodnotí, strom porazí a odklidí. Je to rychlé, profesionální a bezpečné pro občany Žatce," popsal spolupráci jeden ze žateckých strážníků. Jeden takový strom šel k zemi v parku u hřbitova na Pražské ulici.

Strážníci jsou také často jako první u občanů, kteří potřebují lékařskou pomoc. Z posledních dnů to jsou kolaps seniorky u obchodního domu Tesco nebo zdravotní indispozice muže v hotelu v centru města. Strážníci do příjezdu sanitky zajišťují nejen první pomoc, ale také například informovanost příbuzných.

Senioři v Domě s pečovatelskou službou v Písečné ulici se dočkali přednášky o bezpečnosti. Se strážníkem, který tyto přednášky pořádá, diskutovali o způsobech bezpečného chování při placení platební kartou, vybírání hotovosti v bankomatu či placení na internetu. Také si vyslechli skutečné příběhy okradených seniorů a vštěpovali si zásady ochrany před nepoctivými obchodníky.

Taktéž v uplynulých týdnech pokračovaly přednášky pro děti ve školách a školkách, kde se žáci seznamovali s prací strážníků a zásadami bezpečného chování v dopravě a na veřejných prostranstvích. Předvedla se i služební fenka Kessie, která v působí v řadách Městské policie Žatec.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru