Žatečané šetří tříděním starého elektrozařízení životní prostředí, k recyklaci ho odevzdali 109 tun
Ilustrační foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Obyvatelé města Žatec se každý rok aktivně zapojují do sběru a třídění starých elektrických spotřebičů. Za to město dostává od odborných firem certifikáty, které potvrzují úsporu energie a surovin vzniklou recyklací.

Podle kolektivního systému pro sběr a recyklaci starších spotřebičů Elektrowin se může město Žatec díky svým obyvatelům v roce 2021 pochlubit sběrem starého elektra určeného ke zpětnému odběru a recyklaci o hmotnosti 109,16 tuny. Na každého obyvatele tak připadá 5,80 kg vysloužilých spotřebičů. Byla tím uspořena spotřeba elektřiny a produkce skleníkových plynů, celosvětově omezena těžba ropy a železné rudy, a recyklací se pokryla i část dodávek mědi nebo hliníku pro průmyslovou výrobu.

Podobný certifikát získalo město Žatec od kolektivního systému Asekol. Podle něj bylo v roce 2021 z města zpracováno 29 706 kilogramů elektrozařízení.

2104zatec2

2104zatec3

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru