Začíná oprava Pražské ulice: Nejprve dlouhé dopravní omezení, pak nový asfalt
ilustrační foto
Louny

Žatec - Mnoho let kritizovaný povrch Pražské ulice se konečně dočká opravy. Silnice má dostat nový asfalt od kruhového objezdu u domova po seniory až po odbočku na Bezděkov. Vše ale bude hotové až příští rok, protože nejprve musí proběhnout oprava vodovodu a kanalizace.

Právě investice Severočeské vodárenské společnosti, která bude rozdělená do tří etap, opravu Pražské ulice zahájí, a to od úterý 19. dubna.

První etapa proběhne od 19. 4. do 31. 7. a SVS v té době bude opravovat své sítě od kruhového objezdu u domova pro seniory po křižovatku Pražské a Dukelské ulice.

Druhá etapa potrvá od 1. 8. do 30. 11. 2022 a bude se týkat vodovodu a kanalizace mezi křižovatkou s Dukelskou ulicí a křižovatkou s ulicí K. H. Máchy (u hřbitova). Třetí etapa je naplánována na období od dubna do července 2023.

Práce SVS budou probíhat jen v jednom jízdním pruhu, ale doprava bude vždy uzavřená v obou směrech. Objízdná trasa pro osobní automobily bude vedena okolními ulicemi, pro nákladní dopravu přes Staňkovice, Tvršice a Zálužice.

Jde o investici SVS, následnou opravu silnici v jednom jízdním pruhu měla zajistit Správa a údržba silnic. Na popud zástupců města Žatec ale bude koordinace všech prací širší: Hlavní změnou proti původnímu záměru SVS a SÚS bude nový povrch v celé šíři ulice. „Po skončení prací ve druhé etapě dostane nový povrch celá šířka silnice od Domova pro seniory až po křižovatku s ulicí K. H. Máchy. Navíc se nám povedlo domluvit, že jakmile bude vždy část prací hotová a povrch po výkopu alespoň zpevněný, budou po něm moci lidé jezdit do ulic, kde bydlí,“ uvedl místostarosta Žatce Radim Laibl.

Druhá část vozovky v Pražské ulici, tedy od ulice K. H. Máchy po křižovatku s Bezděkovem, dostane nový asfaltový povrch po skončení třetí etapy investice SVS, nejspíš příští rok v létě. „Vše by mělo vyvrcholit stavbou nového kruhového objezdu, který vznikne v místě odbočení k Bezděkovu, kde navíc vzniká nová obytná čtvrť,“ doplnil Radim Laibl.

Přestože stavební práce v Pražské ulici zkomplikují dopravu v části Žatce na řadu měsíců, jde v konečném důsledku o dobrou zprávu: Stav vozovky v Pražské ulici, která je majetkem kraje, byl dlouhodobé kritizován mnoha obyvateli Žatce. Argumenty města, že výpadovka na Louny nutně potřebuje opravu, což uváděl i Stavební úřad, ale kraj nepřesvědčily. Investice SVS nyní přispěje jak k vylepšení kanalizačního a vodovodního řadu, tak po zhruba patnácti letech jednání také k opravě povrchu vozovky Pražské ulice.

1404prazska

Informace o uzavírce:

Dochází k úplné dopravní uzavírce ulice Pražská v úseku od okružní křižovatky s ul. třída Obránců míru, Lva Tolstého za křížení s ulicí Dukelská ke "květince", z důvodu rekonstrukce kanalizace a vodovodu v povoleném termínu od 15. 04. 2022 do 31.07.2022 (jedná se o stavební ETAPU č. I.)

Po dobu uzavírky je objízdná trasa pro osobní dopravu vedena okolními ulicemi. Nákladní doprava nad 3,5 tuny je odkloněna přes obce Zálužice, Rybňany, Tvršice, Staňkovice. Objízdné trasy platní pro oba směry jízdy.

Po dobu uzavírky budou v rámci vedení obousměrné linkové autobusové dopravy (meziměstské) dočasně přemístěny zastávky "Žatec, u hřbitova" (v ulici Pražská) do ulice K Perči.

Městská autobusová doprava na lince č. 566001 Bezděkov - Žatec, žel. stanice (a opačně) bude mít po dobu dopravního omezení v obou směrech jízdy přemístěny autobusové zastávky "Žatec, u hřbitova" (v ulici Pražská) do ulice K Perči a zastávky "Žatec, Dukelská" budou přesunuty do ulice Studentská.

V rámci úplné uzavírky budou uzavřeny všechny přilehlé křižovatky k ulici Pražská ve vymezeném úseku. V prostoru okružní křižovatky u domova pro seniory bude uzavřena větev směr Louny, ostatní směry budou zachovány průjezdné.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru