Supermarkety mohou být letos na Velikonoce otevřené, většina obchodů ale prodávat nebude
ilustrační foto
Louny

ČR, Ústecký kraj - Česká obchodní inspekce reaguje na dotazy médií, podnikatelů a spotřebitelů a vysvětluje, že s ohledem na skutečnost, že v České republice platí nouzový stav až do 31. května, mohou i velké obchody prodávat o Velikonočním pondělí, což v jiné roky nebylo možné s ohledem na zákon o prodejní době v maloobchodě. Zákon zakazující tento prodej se ale ve stavu nouze neuplatní.

Česká obchodní inspekce kontroly na zákaz prodeje v prostorách nad 200m² o tomto Velikonočním pondělí tedy provádět nebude. Totéž bude platit i pro státní svátek 8. května 2022.

Stav nouze byl vyhlášen až do 31. května 2022. Zákon zakazující prodej ve vybrané státní svátky v provozovnách nad 200m² se neuplatní ve stavu nouze.

Zatímco na Velký pátek, tedy 15. dubna, bude většina obchodů otevřena, na Velikonoce tomu bude naopak. V pondělí 18. dubna nebude mít otevřeno supermarket Globus Chomutov ani Trmice. Zavřeno bude mít také obchodní řetězec Kaufland, Penny Market, Lidl nebo Albert.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru