Ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Dvě nová parkoviště pro celkem 130 aut vzniknou v příštích měsících v jižní části města.
 

 

V ulici Vrchlického už začala stavba nového parkovacího prostoru pro 40 vozidel za druhým panelovým domem, sloužit má hlavně jeho obyvatelům. Parkoviště má být dokončené v červnu.

Další parkovací prostor se začne stavět v ulici Stavbařů, a to na poli proti vjezdu do Lípové ulice. Práce začnou v květnu a skončit by měly v srpnu. Parkoviště pro devět desítek vozidel postaví společnost Metrostav DIZ, která vyhrála výběrové řízení s cenou 6,8 milionu korun včetně DPH.

Vjíždět na parkovací plochu se bude právě z křižovatky ulic Stavbařů a Lípová po nové dlážděné komunikaci. U vjezdu bude umístěn systém závor s rozpoznáváním registračních značek. „Parkoviště je navržené tak, aby se případně mohlo v budoucnu zpoplatnit. Zatím k tomu ale ještě nedojde. Bude záležet i na tom, jak se podaří vyřešit zkapacitnění parkovacích ploch v ostatních částech lokality,“ vysvětlil starosta Žatce Radim Laibl.

Z jeho slov vyplývá, že město se chystá na Jihu připravovat další parkovací místa. Nová parkoviště mají postupně vznikat i v dalších částech Žatce, nejvíce pokročily přípravy parkovacích ploch v Podměstí, konkrétně pod Nákladní ulicí a za garážemi u Plzeňské ulice. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru