Žatec - Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateckého chmele se uskutečnil v pondělí 22. dubna v Galerii Sladovna.

Setkání moderovala Zdena Hamousová, předsedkyně pracovní skupiny Edukace pro Světové dědictví UNESCO. Zúčastnilo se jej 17 zástupců mateřských a základních škol a 6 členů pracovní skupiny. Učitelům při něm byly představeny tři vzdělávací projekty. .

První, tematicky zaměřený a zpracovaný pro žáky mateřských škol a předškolních zařízení, se jmenuje Tajemná cesta za zeleným pokladem. Poznávací hru v pilotním programu vyzkoušela v loňském roce MŠ O. Březiny. Součástí vzdělávacího projektu jsou podklady, výukové a pracovní listy pro řadu činností.

Druhý edukační projekt je tematicky zaměřený a zpracovaný pro žáky druhého stupně základních škol. Jmenuje se Poznej chmelařské dědictví města Žatec. Tematický výukový plán byl zpracován zástupci ZŠ Petra Bezruče. Podklady je možné využít v několika vyučovacích předmětech a obsahují prezentace, které mohou učitelé využít při výkladu, pracovní listy pro různé předměty nebo online hry. Žáci sami vytváří animační klipy s chmelařskou tematikou. Zajímavé bylo představení a prezentace výrobků pořízených na 3D tiskárně s motivy chmelových hlávek.

Třetí projekt, který bude zaměřený na žáky prvního stupně základních škol, se zatím připravuje a bude dokončen na konci června. K jeho představení dojde na podzimním workshopu.

Zástupci mateřských škol si z tvůrčího odpoledne odnesli výtisky poznávací hry Tajemná cesta za zeleným pokladem včetně velké staré mapy, se kterou děti budou pracovat. Současně byl všem přidán jeden výtisk Chmelové abecedy a všichni účastníci dostali také motivační razítko v podobě smajlíka tematicky navrženého v podobě chmelové hlávky. (pb, kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru