S tímhle jsme se ještě nesetkali, říkají chovatelé v zoo. Klokaní mládě chodí na návštěvu do vaku jiné klokanice
Klokaní mládě chodí na návštěvu do vaku jiné klokanice. Foto: ZOO Děčín
Zajímavosti

Děčín - Na zajímavou raritu můžete v těchto dnech narazit v děčínské zoologické zahradě. Dvě klokaní mláďata v jednom vaku, a přitom se nejedná o sourozence!

Albinotická samice, která letos odchovala mládě bílé barvy, poskytuje útočiště i klasicky zbarvenému mláděti jiné klokanice. Z vaku jí tak kouká jedna bílá a jedna hnědá hlavička.

Druhé mládě tráví se svým vrstevníkem poměrně hodně času, ale pravidelně se vrací i do vaku své matky. Chovatelé předpokládají, že mládě využívá návštěvy u klokaní „tety“ s veškerým komfortem, takže se od ní občas napije i mléka. Za zhruba 30 let chovu klokanů rudokrkých v děčínské zoo se s takovým jevem chovatelé setkali úplně poprvé.

2403decinklokan2

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru