Poznáte princeznu z oblíbeného pohádkového seriálu? Herečka míří do Ústeckého kraje, kde navštíví tyto památky
Princezna Arabela – slovenská herečka Jana Nagyová – po několika letech zavítá do ČR (tentokrát do Ústeckého kraje). Foto zdroj: Archiv Jany Nagyové
Zajímavosti

Ústecký kraj - V loňském roce uplynulo 40 let od uvedení oblíbeného pohádkového seriálu Arabela, z dílny úspěšné tvůrčí dvojice Vorlíček – Macourek, na televizní obrazovky.

Autoři celostátního propagačně – prezentačního projektu Objevuj památky, podporujícího nestátní kulturní a technické památkové objekty, našli inspiraci v seriálovém nápadu propojení říše pohádek se světem lidí.

„Pohádkové příběhy totiž neodmyslitelně patří k památkám a to i ve 21. století a proto jsme požádali představitelku titulní role v seriálu – princeznu Arabelu – tedy slovenskou herečku Janu Nagyovou o patronát ke 4. ročníku našeho projektu a pozvali ji na začátku hlavní turistické sezóny do ČR,“ sdělil autor projektové platformy Objevuj památky Mgr Petr Lukas z brněnského Letohrádku Mitrovských.

0807arabela

Jana Nagyová jako princezna Arabela. Foto zdroj: Archiv herečky

Jana Nagyová žádosti ochotně vyhověla a pro letošní rok se stala tváří tipů na výlety po vybraných památkách, stejně jako instagramové soutěže Objevuj památky s princeznou Arabelou. Herečka pozve jak uživatele portálu Objevujpamatky.cz a sociálních sítí, tak všechny milovníky našich památek na minimálně 18 historických objektů (od května do října). Tyto tipy na výlety budeme průběžně prezentovat právě na www, FB a IG.

„Hrady, zámky a další památky mám velmi ráda. Často je s rodinou navštěvuji a obdivuji jejich různorodou architekturu, zajímavé interiéry a sbírky. Ze všeho nejraději tam ale sním. Přemýšlím, kdo se tady v minulosti procházel, kdo tu seděl, a také se kochal stejně jako já. Těším se, že vás od jara do podzimu osobně pozvu na několik krásných historických míst,“ uvedla Jana Nagyová na začátku spolupráce.

V termínu od 9. do 11. července herečka zavítá do Ústeckého kraje, kde navštíví minimálně 4 památky zapojené do projektu Objevuj památky:

  • zámek Červený Hrádek v Jirkově (10. 7. - není určen pevný čas),
  • starou radnici (muzeum) v Chomutově (10. 7. - není určen pevný čas),
  • (zámek v Klášterci n. Ohří – v případě časové rezervy),
  • zámek Poláky (kde symbolicky zahájí rekonstrukci objektu – 10. 7. od 15.30)
  • a zámek Nový Hrad v Jimlíně u Loun (kde si mj. prohlédne výstavu Tajemný Rudolf II. - 11. 7. od 9.30).

„Velmi ráda podpořím jak návštěvnost památek i aktuálních výstav v Ústeckém kraji, tak povědomí o historických objektech, které na své znovuzrození zatím čekají a svojí přítomností napomohu k jejich zviditelnění,“ doplnila představitelka legendární princezny Arabely.

0807arabela2

Jana Nagyová dnes.

 

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru