Vydejte se mezi jaky a muflony. Safari expres v zooparku zahájil sezonu
images/e-chomutovsko/Foto_2019/05_kveten/0905safariexpres.jpg
Zajímavosti

Chomutov - Pokud se chystáte na víkendovou návštěvu do chomutovského zooparku, udělejte si hodinku času navíc. Od konce dubna tu opět pravidelně jezdí Safari expres, který vás jako jediný proveze téměř celým areálem.

Zoopark si můžete klidně projít pěšky, se stejnou vstupenkou můžete navštívit i nedaleký skanzen Stará Ves. Do rozlehlého Eurosafari se ale dostanete pouze v terénním voze Safari expresu. A stojí to za to!

Na třicetihektarové ploše žije volně stádo muflonů, skotského náhorního skotu, jaci či koně Převalského. Jinde v zooparku je neuvidíte, zato tady přijdou skoro na dosah ruky. „Když jim průvodce hodí nějakou dobrotu, třeba mrkev, nebojí se přijít na pár metrů od vozu,“ potvrzuje František Kremer z oddělení marketingu.

Safari expres navíc začíná svou jízdu v zooparku a poté projíždí i zmíněným skanzenem, takže cestující uvidí všechny části areálu. A také se o nich díky průvodci leccos dozví. Zajímavosti o zooparku, o zvířatech v Eurosafari a také o jednotlivých stavbách ve Staré Vsi.

Souprava jezdí každý víkend, začátky jízd jsou vždy ve 13, 14, 15 a 16 hodin. Jízdné je jednotné – 50 korun, pouze děti do 3 let mohou jet zdarma. Jízdenky se kupují přímo na místě u průvodce.

Podmínkou je, aby byl Safari expres obsazen alespoň deseti cestujícími a rovněž musí být vhodné počasí. V případě silného deště či podmáčeného terénu souprava nevyjede.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru