Richard Vonka byl nejmladším účastníkem turnaje. Foto: Jan Balín
Podbořany

Podbořany - V sobotu 28. 9. 2024 se v restauraci Národní dům Podbořany uskutečnil 1. ročník Memoriálu Petra Ráliše v rapid šachu. 38 hráčů a hráček vzdalo hold tomuto skvělému šachistovi, kamarádovi a hlavně člověku. Skvělá atmosféra a prostředí přivítala mnoho skvělých hráčů a kamarádů z dalekého okolí.

Průběhu turnaje se zúčastnila Petrova rodina, manželka Marcela a syn Jan, se kterým jsem měl na závěr tu čest předat ceny všem účastníkům. Na úvod vyhlášení byla předána cena za celoživotní přínos podbořanskému šachu, a to Janu Libosvárovi, předsedovi místního šachového klubu TJ Tatran Podbořany. Nejstarším hráčem turnaje se stal František Wirkner z týmu Krásnodvorská Myslivna, nejmladší domácí naděje Richard Vonka a nejlepší ženou Marie Bažantová z ŠK Spartak Ústí nad Labem.

Vítězem turnaje se s celkovým počtem 8 bodů z 9 partií stal mezinárodní mistr Jan Rubeš ze Slavie Kroměříž, druhý skončil Štěpán Tichý z Karlovarského šachového klubu Tietz a třetí Jakub Šťastný ze Sokola Údlice. Každopádně vítězové jsou všichni, kteří se turnaje zúčastnili.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kteří se spolupodíleli na uspořádání tohoto úžasného memoriálu, podporu šachového oddílu TJ Tatran Podbořany, Michalu Galusovi za prostory, perfektní organizaci a v neposlední řadě všem blízkým, kteří nám s turnajem pomohli.

Tímto Vás všechny zvu na druhý ročník Memoriálu Petra Ráliše, který se uskuteční na podzim příštího roku a doufám, že se nám podařilo všechny účastníky upoutat a budou se do Podbořan vracet a vzpomínat na legendu podbořanského šachu. Díky všem!!!

Text a foto: ředitel turnaje Jan Balín

FOTO

0110sachy1 ffbd2

0110sachy2 dc4ea

0110sachy5 64298

0110sachy4 3c716

 
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru