Hudebníci a kapely z Loun míří do nové publikace
Ilustrační foto: pixabay.com
Louny

Louny - Louny, ač nevelké, jsou doslova líhní hudebníků. V současné době působí na lounské scéně více než dvě desítky hudebních skupin.

Eva Hájková a Vojtěch Petržilka ze spolku Lunovrat nyní připravují publikaci, která by měla rozšířit povědomí o lounské hudební scéně. Na pomoc si přizvali studenty. „Denisa Zlatohlávková vytváří celkový grafický koncept, Filip Trubač bude jednotlivé umělce fotografovat a já se starám o úpravu textů,“ uvedla Kateřina Zemanová, studentka Gymnázia Louny.

Hudebníci v publikaci dostanou prostor pro svou prezentaci a představí se nejen obyvatelům města, ale i organizátorům různých kulturních akcí. Publikace také blíže popíše nejvýznamnější lounské subjekty a organizace, které podporují amatérskou hudební scénu tím, že pořádají různé akce, koncerty a festivaly.

Eva Hájková a Vojtěch Petržilka postupně oslovují kapely, restaurace a instituce, které by byly ochotné se projektu zúčastnit. „Pokud byste se také chtěli zapojit, ať už jako muzikanti nebo byste v publikaci rádi prezentovali své zařízení, můžete napsat na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.,“ uvádějí tvůrci. Dílo by chtěli vydat do konce letošního roku. Letošní rok je rokem evropského kulturního dědictví, takže by to mohl být zajímavý příspěvek k jeho připomenutí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru