Cestu na Červeném vrchu přehradí závory a zákaz vjezdu
Chata na Červeném vrchu. Foto: archiv / Oldřich Hájek
Louny

Louny – Dvě závory budou v červnu instalovány na Červeném vrchu, oblíbeném výletním místě u Loun. Přehradí účelovou komunikaci na kopci. Bude tam platit zákaz vjezdu. Závory budou zajištěny zámkem, klíče budou mít jen správci zařízení na uvedeném vrchu nebo pověření lidé z radnice.

Důvodem je zajištění vyšší bezpečnosti pro návštěvníky na Červeňáku. V blízkosti vrcholu kopce je i cvičná střelnice. Chystanou změnu oznámil Městský úřad Louny. Stavební úřad už k tomu vydal veřejnou vyhlášku. Policie ČR připojila svůj souhlas.

Od června tak na místě přibudou dvě uzamykatelné závory, dopravní značka zákaz vjezdu a dodatková tabulka s upřesněním, že výjimku ze zákazu mají vozidla obsluhy a střelnice.

Červený vrch u Loun v těsné blízkosti Rané a Dobroměřic se tyčí do výšky 271 metrů nad mořem. Patří už do chráněných lokalit Českého středohoří. Je oblíbeným cílem výletníků, nahoře je turistická rozhledna, restaurace i ohniště k opékání buřtů. Na kopci probíhají i různé větší akce pro veřejnost, připomínalo se tam například 600 let od smrti mistra Jana Husa, každý rok tam děti mívají pálení čarodějnic, tuto sobotu si tam zase dali dostaveníčko běžci při čtvrtém ročníku Běhu na Červeňák. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru