Úklidový víkend je tady. V okrese Louny je zapojeno 24 míst. Přijďte pomoci!
Kluci při úklidu v loňském roce. Foto občanské sdružení Ukliďme Česko
Louny

Louny, Žatec, Podbořany – Ukliďme Česko! To je název největší akce dobrovolných pomocníků v celé naší zemi, směřující k úklidu odpadků a dalšího nepořádku z přírody. Hlavním termínem je nadcházející víkend. A uklízet se bude i v celém okrese Louny. K akci se přihlásilo 24 pořadatelů na různých místech našeho regionu. Přijít pomoci může každý.

Uklízet se bude tento víkend například v Cítolibech, Telcích, Peruci, Ročově, Březně, Libočanech, Podbořanech, Staňkovicích, v Libořicích, v Lubenci, Žatci a na mnoha dalších místech. Akce bude doznívat ještě i příští víkend, kdy proběhne úklid ve Vroutku, Buškovicích a znovu v Žatci.

Jeden z prvních úklidů odstartuje už v pátek 6. dubna v Podbořanech. Dobrovolníci se tam sejdou po 16. hodině ve starém parku za obchodem Billa. „Úklidové pomůcky zajistíme. Všechny pomocníky rádi přivítáme. V této lokalitě uklízíme vždy na jaře už několik let za sebou, pokaždé nasbíráme několik tun odpadu,“ uvedla Zuzana Bechyňová z 1. České společnosti Podbořany, která úklid ve městě pořádá. Po práci se budou opékat buřty. V pátek se bude uklízet rovněž i ve Staňkovicích a v Měcholupech.

V Žatci jsou hned čtyři úklidy

Hlavním „dnem D“ pro úklid pak bude sobota 7. dubna, kdy proběhne nejvíce akcí v celé ČR. Například jenom v Žatci jich bude hned několik. Odbor životního prostředí žatecké radnice připravil „brigádu“ v lokalitě v okolí stadionu Flora, a to od 9 do 14 hodin. „Sraz je u vstupu na stadion. Pomůcky nám poskytne Technická správa města Žatce,“ uvedla pořadatelka Alena Kubíčková z Městského úřadu Žatec. Úklid v Žatci pořádají také Piráti, a to od 10 hodin na městských hradbách. Zapojí se i občanské sdružení Ekologické centrum Žatec, jehož členové a přátelé budou od 9 hodin čistit břehy řeky Ohře v prostoru mezi libočanským železničním mostem a lávkou pod koupalištěm. Žatec potom nebude zahálet ještě ani příští pátek, kdy uspořádají úklid studenti gymnázia.

Minulý rok se do akce se stručným a jasným názvem Ukliďme Česko v celé ČR zapojilo 96 tisíc dobrovolníků, kteří sesbírali z krajiny více než 1500 tun odpadu a nepořádku všeho druhu. „Přijďte i letos! Prožijete den na čerstvém vzduchu, uděláte dobrý skutek, naše příroda to určitě ocení!“ říká Kateřina Landová, koordinátorka akce Ukliďme Česko 2018. Celostátně úklid pořádají spolek Ukliďme Česko a Český svaz ochránců přírody. V jednotlivých místech se k úklidu hlásí místní pořadatelé, kteří určí termín akce, událost zveřejní, svolají pomocníky. Letos je v celé naší zemi přihlášeno 2532 úklidových akcí na různých místech Čech a Moravy.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru