Dětský domov v Žatci má nový sociální automobil
Děti u sociálního auta v Žatci. Foto archiv společnosti Kompakt
Louny

Žatec - Dětský domov, základní škola a střední škola v Žatci získaly již třetí sociální automobil. Výchovné a vzdělávací zařízení využije zcela nový vůz Dacia Dokker především k převozu dětí k lékaři, na nákupy a k zásobování zařízení.

Ředitelka celého komplexu Lenka Woloszczuková vůz převzala v závěru března od zástupců poděbradské reklamní agentury Kompakt, která tento projekt zaštiťuje. Slavnostního předání se zúčastnili zástupci sponzorujících firem a představitelé Ústeckého kraje.

Na auto přispělo kolem padesáti firem a jednotlivců z okresu Louny. Zařízení v rámci projektu již využívá vozy Renault Kangoo a Renault Master. Nyní se dočkalo i menšího osobního vozu značky Dacia Dokker. Jedná se v pořadí již o sedmý vůz pro region Louny a celkově o 714. automobil předaný v rámci projektu Sociální automobil.

„Máme velkou radost z nového automobilu, který rozměrově skvěle doplňuje vozový park našeho zařízení. Nová Dacia Dokker pro nás znamená hlavně úsporu a větší efektivitu, protože již nebudeme muset jezdit se dvěma dětmi k lékaři sedmimístným automobilem, který potřebujeme pro jiné výjezdy,“ uvedla Lenka Woloszczuková.

Pomohlo padesát firem z okresu Louny

Na financování nového vozu se podílela padesátka firem z okresu Louny. Nejvíce přispěly společnosti Logit s.r.o., Agrima Žatec, s.r.o., Chmelařství, družstvo Žatec a TUFA s.r.o. „Je skvělé, že lidé nejsou lhostejní a firmy se stále více zapojují do našeho projektu, jímž pomáháme druhým. Zařízení podobná tomuto mohou získat nové auto jen prostřednictvím charity či sponzorství, což ale nepřichází každý den, a tak jsme se rozhodli situaci usnadnit a pomoci těm, kteří v životě nemají stejnou startovní čáru jako my,“ uvádí Miroslav Káninský, jednatel společnosti Kompakt. Projekt není podporován dotacemi nebo granty a je neziskový.

Za spoluúčasti firem a společností se poděbradská reklamní agentura Kompakt snaží o vytvoření, zdokonalení a obnovení vozového parku v ústavech a zařízeních, která svou činnost zaměřila na výchovu, vzdělání, rehabilitaci a integraci zdravotně, mentálně či jinak hendikepovaných lidí. Od roku 1997, kdy byla zahájena realizace tohoto projektu, se za pomoci firem a společností po celém území ČR podařilo předat již 700 sociálních automobilů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru