Na Nový Hrad přijely oslavit Velikonoce více než 4000 lidí
Děti u ohrady se zvířaty při velikonočním setkání na Novém Hradě. Foto Libor Želinský
Louny

Jimlín – Více než čtyři tisíce lidí strávily příjemný den na Novém Hradě v Jimlíně u Loun. Zámek v neděli zahájil novou turistickou sezónu a na nádvoří připravil oblíbený celodenní velikonoční program.

O Velikonoční neděli se přišlo podívat na nádvoří Nového Hradu téměř 4 500 návštěvníků. „Vstup byl bezplatný, ale kdo chtěl, mohl dát dobrovolné vstupné, příspěvek na provoz zámku. Na tomto dobrovolném vstupném bylo vybráno přibližně 65 tisíc korun,“ informovala Markéta Flochová z Krajského úřadu Ústeckého kraje. Přímo k prohlídkám interiérů zámku s průvodcem se hned první den nové sezony vydalo asi tři sta lidí. Ostatní slavili Velikonoce na nádvoří a v nejbližším okolí památky.

Lidé na zámku přivítali jaro, připomněli si velikonoční zvyky, děti si mohly pohladit živého koníka, oslíka, ovci i kozu. Připraven byl velikonoční jarmark, stánky s dobrotami, svá vystoupení předvedli šermíři, hudebníci i divadelníci, k dispozici byly pouťové atrakce pro nejmenší. Zábavu si užili malí i velcí návštěvníci.

Zámek je nyní v dubnu otevřen k prohlídkám každý den kromě pondělí. Od úterý do pátku je otvírací doba 10-15 hodin a o víkendech 9-16 hodin. V květnu bude prodloužena až do 17 hodin.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru