Požár chaty, srna, lokomotiva. Hasiči o svátcích jeli k sedmi zásahům
Auta hasičů při zásahu na Nechranicích. Foto Michal Hrdlička
Louny

Louny, Žatec, Podbořany – K sedmi zásahům vyjížděli hasiči v okrese Louny během uplynulých velikonočních svátků. Byly mezi nimi požáry, dopravní nehody, pomoc lidem v nouzi i některé kuriozity.

Kuriozitou začal Velký pátek: dobrovolní hasiči v Libčevsi kolem poledne vyjeli na tamní nádraží, aby pomohli doplnit vodu do výletní parní lokomotivy. Týž den odpoledne začala hořet tráva v Podbořanech v Žatecké ulici. Hasiči požár uhasili krátce před 17. hodinou. Pozdě večer před půlnocí podbořanští hasiči ještě zamířili do Malměřic u Blatna. Při nehodě se tam auto srazilo s lesní zvěří. Hasiči pomohli uklidit následky nehody.

V sobotu kolem půl jedné odpoledne čekal na hasiče zásah v Žatci. Na jednu z vozovek unikly provozní kapaliny z auta. Hasiči místo uklidili, ropné látky zlikvidovali pomocí sorbentu.

V neděli se jednotka HZS z Podbořan vydala do nedelekých Buškovic. Ve vodní nádrži tam byla uvězněná zraněná srna, nedokázala sama vylézt. Hasiči zvířeti pomohli.

V pondělí místo pomlázky čekal na hasiče kolem deváté ráno větší zásah u rozsáhlého požáru chaty na Nechranicích. „Hořela chata v osadě Poláky. Společně s žateckými hasiči přijely na místo i jednotky z Kadaně a Klášterce. Chata už při příjezdu byla celá zasažena ohněm,“ upřesnil Michal Hrdlička z HZS Žatec.

V pondělí po 18. hodině večer pak ještě hasiči pomáhali paní v Písečné ulici v Žatci. Byli přivoláni do domu s pečovatelskou službou v Písečné ulici k otevření bytu. V bytě pak našli ženu ve špatném zdravotním stavu. Na místo přivolali záchranku, která ženu převzala do péče.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru