Jaké velikonoční prázdniny? Škola v Podbořanech nabízí program i v sobotu
Ilustrační foto. Zdroj: pixabay.com
Louny

Podbořany – I když dnes začaly prázdniny a žáci, studenti a učitelé se už většinou nemohli dočkat souvislého pětidenního volna a příjemného odpočinku od školy, úplně všude to neplatí. Například v Podbořanech bude škola otevřena i v sobotu, uprostřed velikonočních svátků, a všichni milovníci vzdělávání tam mohou přijít a vyzkoušet si své znalosti v češtině a matematice.

Jde o projekt s názvem Přijímačky nanečisto. Pořádá ho Gymnázium a Střední odborná škola Podbořany. Budova bude otevřena pro všechny zájemce v sobotu 31. března od 8 do 12 hodin. Každý si v té době může vyzkoušet bezplatně, nezávazně a „nanečisto“ napsat přijímací testy.

Projekt je prioritně určen pro zájemce o studium na této škole. „Přijímaček na naši školu se nemusíte bát. Buďte v klidu, na všechno vás připravíme,“ uvádějí pořadatelé z uvedené školy. Tyto testy nanečisto neprobíhají na Bílou sobotu poprvé, ale v pořadí jsou už třetí. Během března škola uspořádala už dvě soboty se zkouškou uvedených přijímacích testů.

Gymnázium a SOŠ Podbořany má nyní přibližně dvě stě žáků a studentů. O jejich vzdělání se starají tři desítky učitelů či mistrů. Minulý rok probíhaly oslavy od založení – gymnázium vzniklo před 80 lety a SOŠ slavila 70 let. Ústecký kraj, zřizovatel školy, v roce 2011 obě tehdy samostatné školy spojil do jednoho právního subjektu. Zařízení nyní patří mezi tzv. páteřní školy Ústeckého kraje.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru