Nového bazénu v Lounech by se lidé měli dočkat v roce 2020
Takhle by měla vypadat vizáž nové plavecké haly v Lounech. Foto: Městský úřad Louny
Louny

Louny – V Lounech už téměř dva roky nemají lidé k dispozici krytou plaveckou halu. A není „jen tak lehce“ mimo provoz třeba kvůli poruše; zbourána byla komplet celá budova. Město ovšem na řešení usilovně pracuje a milovníci plavání by se měli dočkat nové haly podle nynějších plánů v roce 2020.

Pro novou plaveckou halu, která bude vybudována na stejném místě jako ta předchozí, už bylo vydáno rozhodnutí o umístění a také stavební povolení. „Stavební úřad je vydal v březnu. Nyní se dokončuje projektová dokumentace pro realizaci stavby. Ta má být městu odevzdána do poloviny května,“ uvedl Jan Čermák, místostarosta Loun.

Následovat bude zadávací řízení veřejné zakázky, v němž bude vybrána firma, která povede stavbu a vybuduje nový sportovní areál. Stavba by měla začít letos v září nebo říjnu a skončit za osmnáct měsíců, tedy v první polovině roku 2020, upřesnil Jan Čermák.

Náklady na výstavbu nové moderní plavecké haly mají činit kolem 150 milionů korun. Více než 1,5 milionu korun stálo jen loňské zbourání staré haly. Nová hala nabídne bazén o délce 25 metrů, plaveckou část a wellness část, menší bazén pro batolata, mnoho vodních atrakcí pro děti i dospělé.

Stará plavecká hala sloužila 35 let a byla v havarijním stavu. Provoz ukončila v červnu 2016 a v květnu 2017 byla zdemolována. Milovníci plavání z Loun nyní nejčastěji dojíždějí „se protáhnout“ do bazénů v Postoloprtech nebo také v Rakovníku či Mostě.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru