Muži se nesmějí přiblížit k partnerce. Policisté je vykázali
Ilustrační foto.
Louny

Žatec, Podbořany – Dva muže museli na počátku března vykázat na deset dní ze společné domácnosti policisté kvůli tomu, že ohrožovali své manželky či partnerky. Jeden případ se odehrál v Žatci a druhý v Podbořanech.

Letos přitom řešili v okrese Louny už devět podobných domácích incidentů, u kterých po vyhodnocení situace museli uložit toto zákonné opatření, směřující k ochraně ohrožených osob. Poslední případ se odehrál o víkendu v Žatci. Muž ve věku 28 let tam měl fyzicky i slovně napadat svou družku. Ta byla nakonec ošetřena v nemocnici se zraněními předběžně hodnocenými jako lehká. Události předcházely hádky a žárlivost, což vyústilo ve fyzické napadení. Muž při něm poškodil ženě i mobilní telefon.

„Policisté, kteří vyjeli na místo hádky, využili oprávnění podle zákona pro Policii ČR a muže vykázali na deset dní ze společného obydlí,“ uvedla mluvčí Policie ČR Louny Irena Pilařová. Vykázaný muž nesmí deset dní vstupovat do prostor, které s partnerkou obývali, zároveň ženu ani nesmí nijak kontaktovat. Hádku bude dál řešit ještě také městský úřad v přestupkovém řízení.

Další podobný případ se v březnu odehrál i na Podbořansku. Značnou roli v něm hrál také alkohol. Z domácnosti byl na deset dní vykázán muž ve věku 54 let. V době hádky a zásahu policie mu při zkoušce naměřili policisté hladinu alkoholu v těle 2,31 promile. „Uložené preventivní opatření trvá deset dní a tuto dobu nelze zkrátit ani se souhlasem ohrožené osoby. Pokud jedna ze stran, tedy vykázaná i ohrožená osoba, poruší nařízení policie, hrozí jí postih. Podle zjištění policistů muž z Podbořanska nařízení porušil. Protože mařil vykázání, je proti němu vedeno další přestupkové řízení. Pokud by se to mělo opakovat, půjde již o trestný čin,“ dodala Irena Pilařová.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru