Na veselé vlně. Dámy se scházejí v knihovně a pletou
Ženy při práci na veselé vlně a na archivním snímku. Foto Městská knihovna Louny
Louny

Louny – Je to výjev jako z dob našeho dětství, když jsme za deštivých nebo pošmourných dnů trávili čas v domácnostech u babiček: dámy sedí s jednou nebo více kamarádek, kafíčko voní, v rukou jim kmitají dlouhé stříbrné jehlice, místností zní přátelské povídání, sdělování všech možných novinek z okolí. A u těch hovorů pod rukama jen jakoby mimochodem přibývají svetry, šály, čepice.

Teď se milovnice ručního pletení a příjemného povídání scházejí v Lounech v knihovně. Spolek má nyní osm členek. Dámy si vymyslely i docela vtipný a výstižný název: Na veselé vlně.

„Scházíme se tu každé úterý ve výtvarném ateliéru naší knihovny. Postupně se ustálil termín vždy v úterý odpoledne. Málem jsme si ani nevšimli, že na začátku března uplynuly už tři roky od vzniku tohoto spolku,“ uvedla Ilona Konířová z Městské knihovny Louny.

Členky spolku tvoří různé výrobky, například polštáře, deky, taštičky, síťovky, ponožky, šály, chňapky a podobné věci. A rozhodně si je nenechávají jen pro sebe. „Třeba paní Marie Borovecká plete bačkůrky, čepičky a rukavičky, které pak osobně vozí do nemocnice Praha - Motol na oddělení nedonošených dětí. Nejde tedy již jen o zábavu a vyplnění volného času, ale i o veřejně prospěšnou činnost. Dámy z Veselé vlny také pomáhají při různých akcích knihovny, zúčastňují se Adventní i Velikonoční neděle,“ dodala Ilona Konířová.

A pokud vás tyhle věci baví, můžete se směle přidat. Na věku vůbec nezáleží. Přijďte se kdykoli v úterý odpoledne podívat do knihovny. Šikovné dámy ze spolku vás rády naučí plést či háčkovat. „Přijďte! Každého rádi uvidíme! Uvidíte, že je u nás veselo!“ zvou účastnice zajímavého kroužku.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru