Odsouzení z Nového Sedla opravili prostory kolegyním v Drahonicích
Nově opravené prostory věznice v Novém Sedle. Foto Vězeňská služba ČR
Louny

Drahonice, Nové Sedlo – Odsouzené ženy, které jsou přijaty k výkonu trestu do věznice v Drahonicích u Lubence, mají nyní k dispozici vylepšené nástupní oddělení. Vězni z Nového Sedla jim například přebudovali sprchový kout, záchody, instalovali nové topení a provedli i další práce. Jde o nástupní oddělení pro ženy v ostraze s vysokým stupněm zabezpečení; kapacita tohoto oddělení je sedm míst.

„Celkové náklady na rekonstrukci se pohybovaly kolem 100 tisíc korun. Odsouzení muži pod odborným vedením pracovali na místě téměř tři měsíce. V nástupním oddělení byly instalovány nové podhledy a všechny prostory vymalovány a natřeny. Opraveny byly i podlahy. Tato akce, ač se zdá malá, svým významem přispěje k postupnému naplňování kapacity objektu v Drahonicích,“ uvedla Eva Koreneková, mluvčí Věznice Nové Sedlo u Žatce.

Věznice v Drahonicích je organizačně zařazena právě pod zařízení v Novém Sedle. Jako věznice pro ženy byla otevřena loni v červenci. Kapacitu má 190 míst. Předtím zhruba už od šedesátých let sloužila jako věznice pro muže a v letech 2015 a 2016 krátce také jako záchytné zařízení pro umisťování migrantů, kteří jsou zadrženi na území ČR při nelegálním pobytu. Náklady na to, aby se věznice od loňského jara proměnila v zařízení pro ženy, činily kolem devíti milionů korun. Zatím je však věznice zaplněná jen zhruba ze třetiny kapacity, protože v ní dosud není v provozu fungující kuchyně.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru