Kino se odstěhovalo, začíná velká rekonstrukce kulturního domu
Ilustrační foto.
Louny

Podbořany – Kino v Podbořanech promítá od tohoto týdne v náhradních prostorách. Z tradičního místa na náměstí se muselo vystěhovat, stejně jako uživatelé dalších prostor v kulturním domě. V něm totiž začíná velká rekonstrukce.

V tradičních prostorách kina se naposledy promítalo 27. února. Od března bude náhradním útočištěm podbořanských milovníků filmů na stříbrném plátně budova muzea v Dukelské ulici. Prvním snímkem, promítnutým v tomto místě, byl v úterý 6. března francouzský film s názvem Alibi na klíč. V březnu nabídne „kino v muzeu“ celkem osm filmů, mezi nimi například pohádku pro děti Sněhová královna nebo nové zpracování klasické dektektivky od Agathy Christie Vražda v Orient Expresu s Johnny Deppem a Penelope Cruz.

Vstupné na každý z filmů je jen 40 korun a město se předem omlouvá filmovým fanouškům za případné horší podmínky při sledování snímků v náhradních prostorách. „Změna místa je jen dočasná. Omlouváme se za zhoršené podmínky promítání,“ uvádějí provozovatelé kina na plakátech. V kulturním domě bylo tři sta míst, v muzeu je jich jen padesát, takže návštěvníci se alespoň mohou těšit na komorní a více rodinnou atmosféru.

Z kulturního domu se už vystěhovalo také Rodinné a mateřské centrum Jonáš. Maminky a další rodiče a příbuzní s dětmi se scházejí už od loňského podzimu v náhradních prostorách v ZUŠ Podbořany. „My jsme se stěhovali už loni v říjnu. Po rekonstrukci se naše centrum opět vrátí do kulturního domu, takhle to máme přislíbené,“ uvedla Petra Macíčková z Rodinného centra Jonáš.

Kulturní dům v Podbořanech, dříve známý i pod jménem Pegas, projde velkou rekonstrukcí za zhruba 15 milionů korun. Po dokončení se do něj vrátí kino s moderními technologiemi promítání, uvedené rodinné centrum, vzniknou i nějaká nová komunitní centra pro lidi s různými zájmovými oblastmi. Uvažuje se rovněž o tom, že do kulturního domu po opravě se nově přesune také městská knihovna.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru