Zámek se pomalu probouzí, otevře už za tři týdny
Procházka po zimním parku s obeliskem, vybudovaným na počest dávné bitvy. Foto Libor Želinský
Louny

Krásný Dvůr – Státní zámek v Krásném Dvoře, nejnavštěvovanější památka v okrese Louny, ještě odpočívá při tradiční přestávce v době mimo sezonu, ale zimní spánek už nebude trvat dlouho. Už za tři týdny otevře zámek znovu své brány pro první návštěvníky. Blíží se prodloužený velikonoční víkend, který bude zároveň startem nové návštěvní sezony pro většinu českých hradů a zámků.

„Prvním otvíracím dnem bude sobota 31. března. Zámek poprvé v nové sezoně otevře k prohlídkám interiérů. Na nádvoří bude zároveň probíhat akce pro veřejnost s názvem Pohádkové Velikonoce,“ uvedla Šárka Kovaříková ze správy Státního zámku Krásný Dvůr.

Program na nádvoří bude připraven od 10 do 16 hodin, obsahuje divadelní představení, soutěže pro děti, hudební vystoupení a další prvky. Na nejmenší návštěvníky bude čekat i princezna.

Minulý rok na prohlídky zámku, opraveného a nově zpřístupněného Novogotického templu, tedy unikátní architektonické památky s rozhlednou v parku, nebo na některou z kulturních či společenských akcí přišlo dohromady celkem 23 973 návštěvníků. „To je jedno z nejvyšších čísel v novodobé historii zámku. Například před čtyřmi lety, v roce 2013, přivítal zámek jen asi 12 400 lidí, v dalších letech to bylo zhruba 15 tisíc návštěvníků ročně,“ upřesnila kastelánka zámku Michaela Hofmanová.

Zámek pod vedením Národního památkového ústavu do budoucna chystá i významnou krajinářskou obnovu svého parku v okolí, ale na tuto akci zatím nemá zajištěné finanční prostředky a hledá zdroje například formou dotací. Odborná obnova přírody a krajiny v chráněném zámeckém parku má stát kolem stovky milionů korun.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru