Bezplatný přístup k internetu bude časem zaveden i v budově Pod Nemocnicí
Ilustrační foto.
Louny

Louny – Na náměstí v Lounech se mohou lidé už od loňského léta bezplatně připojit k internetu pomocí Wi-Fi sítě, kterou tam pro ně město zřídilo. To je výhodné zejména pro lidi s mobilními telefony, tablety nebo také notebooky. A to není všechno: projekt bezplatného přístupu k internetu pro všechny zájemce si město pochvaluje a brzy chce podobnou možnost nechat zavést také v druhé budově městského úřadu v ulici Pod Nemocnicí.

 O projektu hovořili na svém jednání na začátku letošního roku členové komise pro otevřenou radnici. Nyní má být vypracován odhad finančních nákladů a přibližný časový harmonogram, do kdy by mohla být nová Wi-Fi síť pro veřejnost v budově Pod Nemocnicí zřízena. Úkol dostali odborníci z IT oddělení radnice.

 Bezplatná Wi-Fi síť na Mírovém náměstí byla uvedena do provozu loni v červenci. „Za zřízení této sítě město zaplatilo jen necelých 13 tisíc korun, dál radnice ještě platí měsíční poplatky za provoz 968 korun. Pro veřejnost je však tato služba zcela bezplatná,“ uvedla Kamila Jarolímková z lounské radnice. V závěru roku 2017 síť podpořilo město ještě i tím, že nechalo na různých místech na náměstí vylepit samolepky s oznámením, že v prostoru je k dispozici uvedená síť. „A počet lidí, přihlašujících se přes tuto Wi-Fi na internet, po vylepení samolepek ještě vzrostl, takže projekt má úspěch,“ sdělila Kamila Jarolímková.

 Díky internetu na náměstí si každý může na lavičce, v zaparkovaném autě nebo jen tak při procházce vytáhnout z kapsy svůj telefon a prohlédnout si cokoli na internetu. Připojit se lze samozřejmě i z notebooku. Nápad na tuto službu vzešel z besedy starosty města a studentů v roce 2016. Radnice jejich přání vyšla vstříc a zhruba po roce příprav přístup k internetu na náměstí spustila.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru