Platy lékařů a sester stoupnou. Město pošle nemocnici 10 milionů
Ilustrační foto
Louny

Žatec – Deset milionů korun ze svého rozpočtu přesune město Žatec na účet nemocnice, jejímž je zřizovatelem. Peníze jsou určeny na zvýšení platů lékařů a zdravotních sester. Město tím reaguje na zvyšování platů ve státních a dalších zdravotnických zařízeních v okolí a snaží se předejít situaci, aby lékaři a sestry ze Žatce neodcházeli kvůli penězům do jiných nemocnic.

Odeslání peněz na účet nemocnice schválili zastupitelé města tento týden v pondělí. Peníze nemocnice obdrží ve třech splátkách vždy po třech měsících, poslední suma by měla dorazit v září.

„Ze strany města je to rozumný krok. Chceme pro naše pracovníky zajistit mzdové podmínky srovnatelné s ostatními poskytovateli zdravotní péče. Zvýšení mezd pomůže nemocnici i při hledání nových lékařů a sester, protože bude moci nabízet platy podobné jako konkureční nemocnice v okolních městech,“ uvedl ředitel Nemocnice Žatec Jindřich Zetek.

„Nemocnici v Žatci chceme udržet a vždy se budeme snažit jí pomoci. Je to samozřejmě důležitá součást našeho města, je důležitá pro všechny jeho obyvatele,“ sdělila starostka Žatce Zdeňka Hamousová.

Město Žatec je zřizovatelem nemocnice od roku 1997. Tehdy ji převzalo od státu, aby ji uchránilo před tzv. utlumováním péče a lůžek, což bylo součástí tehdejších plánů ministerstva zdravotnictví, které v rámci několika reforem chystalo změny v síti nemocnic i způsobu pokrytí regionů v otázce zdravotní péče.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru