Workoutové hřiště bude díky sponzorskému daru levnější. Přispěla na něj společnost Kiswire
Ilustrační foto
Louny

Žatec - Žatečtí sportovci budou moci v příštím roce začít cvičit na hřišti Street Workout, které nechá žatecká radnice postavit u řeky v lokalitě poblíž fotbalového stadionu. Radní města v pondělí schválili vyhlášení výběrového řízení na dodavatele.

Podle původního záměru, který schválilo v září zastupitelstvo města, se počítalo s cenou 950 tisíc korun. Skutečné výdaje města ale budou podstatně nižší, odhadem kolem 400 tisíc Kč. „Tři sta tisíc korun dostaneme jako sponzorský dar od firmy Kiswire. Další peníze ušetříme za zeleň v projektu, protože ji zajistí naše technické služby. A konečnou cenu také sníží výběrové řízení na dodavatele,“ vysvětlil místostarosta Jaroslav Špička.

Venkovní hřiště bude tvořit 15 fitness stanovišť, tři lavičky, úložné skříňky s patnácti boxy, stojan na kola a dva odpadkové koše. Samozřejmostí bude kvalitní dopadová plocha, která je pro workoutové hřiště velmi důležité. V praxi to znamená, že v Žatci u řeky se rozšíří sportovní nabídka. Cvičiště mohou využívat jak školy, tak organizovaní sportovci v čele s fotbalisty k tréninkům nebo běžci a cyklisté, kteří využívají sousední cyklostezku. Hlavními uživateli ale mají být milovníci workoutu, tedy posilovacího cvičení pod širým nebem, kterým kvalitní hřiště v Žatci chybí. Nově budou moci pořádat i oficiální závody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru