Žena zatajila invalidní důchod ze zahraničí, hrozí jí až pětiletý trest
Ilustrační foto
Louny

Žatec - 48letá žena ze Žatce se měla ocitnout v životní situaci vyžadující dávky hmotné nouze. Oobviněná ale zřejmě zapomněla sdělit úřadu práce podstatné informace. Podle šetření jí byl totiž každý měsíc vyplácen invalidní důchod ze zahraničí.

Žadatelka také porušila zákonnou povinnost ohlásit změny příslušnému úřadu ve lhůtě 8 dnů. Ženě měly být neoprávněně vypláceny dávky, které v celkovém součtu přesáhly 52 tisíc korun.

"Komisař jí na základě zjištěných skutečností sdělil obvinění z trestného činu Podvod. Jelikož je způsobená škoda tak vysoká, hrozí nyní obviněné trest odnětí svobody až na pět let," uvedla policejní mluvčí Irena Pilařová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru