Hasiči ze Žatce dostali novou cisternovou stříkačku, projede i náročnějším terénem
Foto: Michal Hrdlička
Louny

Žatec - Profesionální hasiči ze Žatce disponují od středy novou velkokapacitní cisternou od společnosti THT Polička, s.r.o. na podvozku Tatra 7.  Nové zásahové vozidlo bylo pořízeno z fondů na zajištění odolnosti a vybavenosti základních složek integrovaného záchranného systému.

Cisternová automobilová stříkačka CAS 30/9000/540 - S 3 VH T815-7 6x6.1 je zásahový požární automobil těžké hmotnostní třídy, schopný provozu na všech komunikacích a v terénu. Požární příslušenství v provedení pro velkoobjemové hašení. Požární automobil je postaven na třínápravovém podvozku TATRA T815-731R32 6x6.1 s připojitelným pohonem přední nápravy a s průběžným rámem.

0211hzszatec2

Foto: Michal Hrdlička

CAS 30 je určena k přepravě požárního družstva 1+3 v jedné řadě a hasebních prostředků k provedení požárního zásahu vodou nebo pěnou při použití nízkého nebo vysokého tlaku vody. S vozidlem je také možné provádět zásahy technického charakteru při záchraně lidských životů a ochraně majetku, omezení škod na životním prostředí a při mimořádných událostech a živelných pohromách.

0211hzszatec3

Foto: Michal Hrdlička

HZS Ústeckého kraje územní odbor Žatec má k dnešnímu dni již tři tato vozidla, která budou rozmístěna na požárních stanicích Žatec, Podbořany a Louny.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru