Brzy dojde k zahájení prací v Masarykových sadech, hotovo má být v listopadu příštího roku
Zdroj: www.mulouny.cz
Louny

Louny - Ještě tento měsíc dojde k zahájení revitalizačních prací v prostoru největšího parku v Lounech. Bude se jednat převážně o úpravu zeleně, a to na základě dendrologického inventarizačního průzkumu Masarykových sadů, který nechalo město Louny zpracovat v roce 2015.

Město má za cíl zpříjemnění tohoto prostoru, zvýšení bezpečnosti návštěvníků, doplnění environmentálních a volnočasových zařízení pro všechny věkové kategorie, a to vše při zachování charakteru lužního lesa. Záměrem revitalizace zeleně je odstranění vegetace, jejíž vitalita a perspektiva není uspokojivá a provedení následné výsadby nových dřevin, které budou výhledově vhodnější do záplavového území, včetně návrhu na obnovu cestní sítě. Nejzásadnější omezení při návrhu revitalizace představoval fakt, že celé území zadané studie se nachází v aktivní záplavové zóně řeky Ohře.

0310tgm2

Průběh revitalizace je rozdělen do jednotlivých, na sebe navazujících etap. Předpokládané dokončení revitalizace parku T.G.M. je v listopadu 2018. Ještě v letošním roce proběhne kácení nevyhovujících a nepůvodních dřevin, odstranění keřových porostů, vznikne senior fitpark a dojde k doplnění 2 herních prvků do stávajícího dětského hřiště.

0310tgm3

Následující rok proběhne náhradní výsadba stromů a keřů, dojde k potřebnému ošetření dřevin dle arboristických standardů, bude vyměněn a doplněn mobiliář (lavičky, odpadkové koše), dále dojde k vytvoření naučné stezky s názvem „Poznáváme stromy“, logger (broukoviště) a budou umístění hnízdní budky pro ptáky a netopýry. Projekt počítá s obnovením historické cesty v parku T.G.M., vzniknou nové cesty např. ke stávajícímu dětskému hřišti, bude opraven povrch mlatových cest.

0310tgm4

4x foto zdroj: www.mulouny.cz

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru