Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Naslouchají, pomáhají. V letošním roce týmy duševního zdraví organizace Naděje pomohly 140 dětem a dospívajícím s psychickými problémy, kteří by jinak na odbornou podporu čekali několik měsíců. Péče je dlouhodobá a zahrnuje i podporu celé rodiny, dokud se nezlepší náročná situace dítěte.

Počet dětí s psychickými problémy však neustále roste a kapacity Naděje jsou naplněny. Organizace nyní vyhlašuje sbírku na své terapeutické služby, která má dát naději dětem s bolavou duší: www.nadejeprodetskoudusi.cz

Prostřednictvím svých poboček v Žatci, Chomutově a Terezíně poskytuje Naděje bezplatné socioterapeutické služby dětem a dospívajícím ve věku od 7 do 18 let, kteří se potýkají s poruchami příjmu potravy, sebepoškozováním, sebevražednými tendencemi, hraničními poruchami osobnosti, úzkostí, depresí, sociální fobií, šikanou, agresivitou, poruchami chování, problémy se zvládáním emocí a hledáním sebehodnoty a vlastního ukotvení.

Včasná a citlivá odborná pomoc je klíčová pro prevenci zhoršení situace u dítěte a zabránění sebedestruktivnímu chování a myšlenkám na sebevraždu.

Při terapiích kladou odborní pracovníci Naděje důraz na postupné odhalování problémů prostřednictvím naslouchání a komunikace s dětmi i rodiči ohledně jejich obav nebo výčitek. Společně hledají řešení s cílem odstranit psychické problémy u dětí, nebo je alespoň zmírnit natolik, aby rodiny mohly opět žít běžným životem bez další potřeby spolupráce s organizací.

Výtěžek ze sbírky zajistí pokrytí nákladů na terapeutické služby Naděje. (rb) (TZ)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru