Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - Projekt se zaměřuje na komplexní arboristická ošetření významných stromů na vybraných lokalitách ve městě. Celkem bude ošetřeno 2 058 stromů po celém území Loun, s cílem zajistit jejich dlouhodobou funkčnost, zdraví a bezpečnost pro obyvatele i návštěvníky. Ošetření bude provedeno na základě odborného hodnocení, které určí specifické potřeby jednotlivých stromů.

V rámci projektu budou realizovány různé arboristické zásahy, jako jsou udržovací stabilizační řezy, které pomáhají předcházet riziku rozlomení nebo pádu větví, a instalace bezpečnostních systémů v korunách stromů pro zvýšení jejich stability. Všechny zásahy budou prováděny v souladu se Standardy péče o přírodu a krajinu, aby byla zajištěna maximální šetrnost k životnímu prostředí

Projekt je spolufinancován Evropskou unií prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí 2021–2027, konkrétně výzvy 32 Ministerstva životního prostředí, která se zaměřuje na zlepšení stavu přírodních prvků ve městech. Cílem výzvy je podpora projektů, které vedou ke zvýšení ekologické stability a zlepšení kvality života ve městech prostřednictvím péče o zeleň a biodiverzitu.

Díky těmto opatřením se zlepší estetická hodnota veřejných prostranství a zvýší se odolnost stromů vůči klimatickým změnám, čímž bude podpořena udržitelnost a dlouhodobá ochrana městské zeleně. Revitalizace přispěje také k vytvoření příjemnějšího a zdravějšího prostředí pro místní obyvatele. (TZ)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru