Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Z malého prostoru v domě s pečovatelskou službou do krásně opraveného kláštera poblíž centra města. A navíc s možností, že s klientem nebo návštěvou si lze sednout soukromě do samostatné místnosti.
Sociální služba Maltézská pomoc se v Žatci postupně přesouvá do nových prostor a libuje si, jak jsou o hodně lepší.

Poprvé se Maltézská pomoc i s další sociální službou představila veřejnosti v bývalém Kapucínském klášteře ve středu, v rámci Dní otevřených dveří sociálních služeb. Obě žatecké pracovnice Maltézské pomoci si zvykají na novou kancelář a plánují v ní další práci pro sebe i své kolegyně. „Máme tady víc místa než v domě s pečovatelskou službou, k většímu setkání či školení můžeme využít i další prostory kláštera. Ale stejně, hlavní část našich služeb probíhá v terénu, u klientů, v kanceláři děláme jen administrativu,“ vysvětlila Renata Šnajberk, vedoucí centra Maltézské pomoci v Žatci.

Vedle této terénní služby využijí prostory rekonstruovaného Kapucínského kláštera i další organizace se sociálním zaměřením, například Domov pro seniory nebo Naděje – Tým duševního zdraví pro děti a mládež. Všichni si nové prostory bývalého kláštera pochvalují, stejně jako jejich návštěvníci.

V rámci dní otevřených dveří se v těchto dnech veřejnosti představují i další sociální služby v Žatci, nejen v klášteře: Charita Most provozuje například nízkoprahové zařízení Coolna pro děti a mládež ve Svatováclavské ulici, Naděje-M nabízí protidluhové a právní poradenství na náměstí Svobody v144 novém coworkovém centru, Vavřinec provozuje azylový dům ve Studentské ulici, Sociální centrum pro rodinu zajišťuje rodinné poradenství a provázení pěstounských rodin v Klíčence v ulici Volyňských Čechů.

Pro všechny ale může být právě bývalý klášter vhodným místem pro setkávání a koordinaci svých služeb pro klienty v Žatci. Právě to, spolkové centrum pro setkávání různých skupin lidí, byl jeden z cílů rekonstrukce historického kláštera. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru