Při poslední nehodě v této zatáčce skončilo vozidlo převrácené v poli. Foto: Oldřich Hájek
Louny

Chrámce – Na první pohled nenápadná zatáčka za vinařskou obcí Chrámce – vine se mezi poli. Silnice I/15 tudy míří k silnici 257, u jejíhož odpočívadla téměř po celý rok prodejci nabízejí zeleninu či ovoce. A za křižovatkou je oblíbený vrch Číčov. Jenže tato zatáčka je zrádná... zvláště, když jedete právě od Číčova směrem na Chrámce. V tomto směru pravotočivá zatáčka vynáší takovým způsobem, že tu policisté řeší jednu dopravní nehodu za druhou.

A policii již došla trpělivost, proto zažádala o úpravu zatáčky. Po jedné z posledních nehod, ke které došlo poslední zářijový víkend, převrácené auto leželo v poli ještě několik dní. „Pravděpodobně vlivem nepřizpůsobení rychlosti stavu vozovky řidič nezvládl řízení, najel mimo vozovku a vůz vylétl do pole, kde skončil na střeše. V tomto místě jsou nehody tak časté, že jsme dali podnět Ředitelství silnic a dálnic ČR, aby došlo k úpravě úseku," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Nezůstalo u slov a silničáři v nejbližších týdnech budou konat. Jak potvrdila mluvčí z Ředitelství silnic a dálnic pro Ústecký kraj Kamila Zahálková, aktuálně se úprava řeší administrativně a hned po udělení souhlasu se pracovníci pustí do úpravy povrchu daného úseku: „Na schválení Žádosti o stanovení místní úpravy provozu na pozemních komunikací je ze zákona 30 dnů, podali jsme ji 27. září. Realizace může začít ihned po pravomocném stanovení." Silničáři v zatáčce pokryjí silnici červeným protismykovým povrchem a ve směru od Litoměřic na Most osadí zatáčku reflexním žlutozeleným fluorescenčním značením.

Zdroj: ŘSD Ústeckého kraje

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru