Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Místostarosta Žatce Pavel Pintr se stal jedním z letošních nositelů Ceny hejtmana Ústeckého kraje za rok 2023.


Žatecký místostarosta získal ocenění především za nápad i prosazení a dokončení Přírodovědného centra, tedy moderního vzdělávacího zařízení, které navštěvují školy i jednotlivci z celého kraje.

K vyhlášení laureátů třináctého ročníku ceny hejtmana, jež vyznamenává za výjimečné občanské zásluhy o rozvoj kraje, došlo v září v Teplicích. Součástí ocenění byla i finanční odměna 50 tisíc korun. Ceny se udělovaly ve čtyřech kategoriích: regionální rozvoj, sociální a zdravotní oblast včetně záchrany lidského života, kultura a sport.

Pavel Pintr byl oceněn v kategorii regionální rozvoj. Přírodovědné centrum jako jeden z projektů krajských technických klubů bylo nejen jeho nápadem, ale také se stalo výsledkem jeho několikaletého úsilí. Vznikem centra přitom aktivity žateckého místostarosty neustaly, dál se podílí na přípravě programu Digitária i Vědy na kouli a na vývoji nových pořadů. „Měl jsem představu, jak by centrum mělo fungovat i jaké technologie bychom tam chtěli využívat. Toho jsme pak využili i při výběrových řízeních a realizaci. Jsem rád, že Přírodovědné centrum funguje, máme úspěch u škol i veřejnosti. Musím ale zdůraznit zásluhu týmu lidí, kteří se na vzniku centra podíleli a těch, kteří v něm dál působí. Bez nich by nebylo možné něco takového ani vybudovat, ani provozovat, za jejich pomoc, nadšení a podporu jim patří velké poděkování,“ zdůraznil Pavel Pintr.

Zároveň se z titulu své profese astronoma podílel také na vzniku Astronomicko-přírodovědné observatoře v nedaleké Kadani.

Dalšími laureáty Ceny hejtmana Ústeckého kraje za rok 2023 se stali přednostaOrtopedické kliniky Fakulty zdravotnických studií UJEP Ústí nad Labem a Krajské zdravotní a.s. MUDr. Tomáš Novotný, dlouholetý ředitel mosteckého divadla Václav Hofmann a významný představitel litoměřického hokeje Jaromír Tvrznik.

Návrh na udělení ceny konkrétním osobám mohou předložit občané nebo skupiny občanů, právnické osoby i jiné subjekty působící na území kraje. O udělení následně rozhodují krajští zastupitelé. Generálním partnerem akce byla skupina ČEZ. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru