Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Moderní a ekologický způsob ošetření komunikací, především odstraňování plevele, by rádo brzy začalo využívat město Žatec v historickém centru.


Minulý týden si nechalo od specializované firmy předvést, jak vypadá odstraňování plevele z dlažby bez použití chemických prostředků. Nyní celou nabídku, tedy postup, rozsah služby i cenu, posoudí a v ideálním případě se nový postup začne používat od příštího roku.

Největší výhodou nabídky od plzeňské společnosti Greenroot je fakt, že k odstraňování plevele z dlažby a chodníků dochází bez použití chemie. „Trávu vyrůstající ve spárách nejprve spaříme horkou vodou. Speciální postřik, ve kterém je fruktóza a kukuřičný škrob, pak zajistí, že se semínko plevele zabalí, nenabobtná a nevyroste z něj nová rostlina,“ popsal postup Zdeněk Bílek, který v Žatci na náměstí Svobody se svou manželkou speciálním postřikem odstranil plevel z části plochy u morového sloupu.

„Volíme alternativu pro ošetření komunikací v centru města. Hledali jsme ekologický způsob, protože zde odmítáme aplikovat herbicidy. Rádi bychom navázali spolupráci, ale nejprve jsme se domluvili na ukázce, protože s touto technologií zkušenosti nemáme. Rádi bychom využití služby naplánovali do rozpočtu na příští rok,“ uvedla vedoucí Odboru místního hospodářství a majetku Martina Donínová.

Pokud se město se společnosti Greenroot domluví, zajišťovali by pracovníci firmy v dalších letech postřik v městské památkové rezervaci a městské památkové zóně.

Greenroot se stará vedle odstraňování plevele také třeba o čištění posprejovaných fasád či mytí nádob na odpady. Odzeleňování zajišťuje například v Praze, Plzni či Ústí nad Labem.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru