Hasiči si vezou vybavení, spacáky na spaní i stany a desinfekční prostředky. Foto: HZS Ústí nad Labem
Louny

Ústecký kraj – Ve středu navečer profesionální i dobrovolní hasiči ve stanici Ústí nad Labem seskupili techniku pro vyslání odřadu na sever Moravy. Krátce po půlnocí vyjel ze stanice konvoj v počtu 10 kusů techniky s 29 profesionálními a dobrovolnými hasiči.

 „Odřad je koncipován pro čerpání vody z domů, sklepů, garáží apod. Celkem vezeme 22 čerpadel. Dále budeme odklízet následky povodní a zprovozňovat komunikace," uvedl tiskový mluvčí HZS Ústeckého kraje s tím, že předpoklad nasazení je 3 dny. „Pak je možné jeho střídání. Vezeme si vlastní stany, lehátka, spacáky, dezinfekční prostředky, jídlo a pití. Dojezd do Jeseníku plánujeme na 7:00 hodin a okamžitě se zapojíme do práce," dodal mluvčí.

Foto: HZS Ústí nad Labem

Jak probíhaly přípravy na odjezd, se můžete podívat ZDE.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru