Ilustrační foto: CC0
Louny

Most/Žatec – Sobotního večera narazili policisté hlídkové služby v Mostě na řidiče ve škodovce, který jízdou doslova šněroval ulici Rudolická. Strážci zákona neváhali a vozidlo zastavili. Už v prvním kontaktu bylo jasné, kde bude chyba. Závan alkoholu praštil policisty přes nos.

Ani vystupování řidiče z auta nebylo moc přesvědčivé. Zasahující hlídka vyzvala 41letého muže, aby se podrobil testu na přítomnost alkoholu v těle. Za výsledek se řidič nemusel stydět. „Přístroj dvakrát ukázal hodnotu přesahující 3,3 promile. Šofér se prý vrátil vlakem ze Žatce, kde na slavnosti chmele absolvoval degustační kolečko u stánků s pivem," tlumočil šoférovo vysvětlení policejní mluvčí Václav Krieger.

Bohužel muž své vozidlo před odjezdem do Žatce zaparkoval u nádraží a po návratu udělal špatné rozhodnutí. Domníval se, že ten kousek domů zvládne dojet. Naštěstí místo do stromu narazil "pouze" na policejní hlídku. Ta řidiče omezila na osobní svobodě a nocleh měl zajištěný do vystřízlivění v cele. „Policisté zadrženému odebrali řidičský průkaz a převzal si sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Bude-li uznán muž vinným, hrozí mu až roční pobyt ve vězení," dodal mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru