Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Starosty a místostarosty obcí z Lednicko-Valtického areálu na jižní Moravě přivítali dnes dopoledne na radnici starosta Žatce Radim Laibl a místostarostka Jaroslava Veselá.

Hlavní část setkání obstarala diskuze na téma UNESCO a šlo především o výměnu zkušeností dvou lokalit, které jsou na Seznamu světového dědictví. Lednicko-Valtický areál byl na seznam zapsán už v roce 1996. Zástupci Žatce i jihomoravských obcí, jako jsou Lednice, Valtice, Bulhary či Rakvice, debatovali o zkušenostech ze samotného zápisu na seznam UNESCO, ale i o tom, jak se funguje obcím nyní a jakou mají či nemají podporu od státu či svého kraje.

Starostové z Lednicko-Valticka zmínili i výhodnou spolupráci všech českých míst, zapsaných na světový seznam, díky které každé sídlo může získat každoročně společné propagační materiály.

Součástí debaty bylo také předání zkušeností z běžného života města a obcí, a to s ohledem na turismus a služby, které s ním souvisí. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru