Ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Rekonstrukcí kanalizace a vodovodu začnou v září stavební práce v Hálkově ulici v Podměstí, kde poté připravuje město proměnu celého vnitrobloku. Z těchto důvodů žádáme obyvatele a řidiče o trpělivost a respektování dočasného dopravního omezení.

Oprava vodovodu a kanalizace včetně přípojek, což je investice Severočeské vodárenské společnosti (SVS), bude v Hálkově ulici probíhat ve dvou etapách. První etapa od 2. září do 30. listopadu 2024 se bude týkat místní komunikace v Hálkově ulici od objektu čp. 2382 k čp. 525 a místní komunikace v ulici Sládkova před objektem čp. 1384.

Druhá etapa od 1. prosince 2024 do 30. dubna 2025 se bude týkat místní komunikace v Hálkově ulici, a to v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Svatováclavská a U Hřiště.

V době prací bude příslušná část komunikace vždy zcela uzavřená kvůli výkopovým pracím. Dočasné dopravní značení ukáže prostor úplné uzavírky i aktuální objížďky v lokalitě. Případné umožnění vjezdu do uzavřené části komunikace bude regulováno pracovníkem stavby

Po dokončení opravy vodovodu a kanalizace zahájí v Hálkově ulici svou investici město Žatec, a to revitalizací celého vnitrobloku. „Jsme rádi, že jsme našli po dlouhých diskuzích společnou řeč s vedením SVS ohledně potřebnosti rekonstrukce této ulice. Severočeská vodárenská společnost provádí u nás největší investice za poslední několik let. O to více mě těší, že ve spolupráci s městem se oprava Hálkova ulice neodkládá, ale realizuje,“ komentoval domluvenou koordinaci obou stavebních akcí starosta Žatce Radim Laibl.

V rámci prací vznikne nové parkoviště, vybudují se polopodzemní kontejnery na tříděný odpad a dojde k montáži nového veřejného osvětlení a úpravě zeleně. Současný harmonogram předpokládá, že revitalizace vnitrobloku proběhne na jaře příštího roku, tedy co nejdříve po skončení investice Severočeské vodárenské společnosti. (kas)

reko Hálkova 100df

 
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru