Foto: Policie ČR
Louny

Lounsko - Vyšetřovatel z lounského oddělení obecné kriminality klade 51letému muži z Lounska za vinu 6 případů, ať už porušování domovní svobody nebo krádeží. Na jeho stopu přivedly kriminalisty poznatky z operativě pátrací činnosti a v některých případech i zajištěné stopy nebo kamerové záznamy z místa činu.

"Tou dobou neznámý pachatel kradl nejen ve městech, ale i na vesnicích. První skutek se stal v průběhu července přímo v okresním městě. Policisté vyjížděli k případu vloupání do takzvané kočárkárny panelového domu, kde bylo odcizeno dětské kolo. V dalším případě došlo opět k vniknutí do sklepních prostor jednoho z lounských panelových domů. Tam nakonec neznámý lapka nic neodcizil, a tak po něm zůstaly “jen“ vylomené zámky. Po pár dnech jsme přijali oznámení z obce nedaleko Loun. Oznamovatel sdělil, že mu bylo ze sklepa odcizeno zelené horské kolo, přičemž i zde pachatel použil násilí k překonání zámku. Po více než týdnu se postoloprtští policisté museli do Lenešic vrátit. Tentokrát volala oznamovatelka z vedlejšího vchodu, která uvedla, že má vylomený zámek a s největší pravděpodobností vykradený sklep. V průběhu ohledání místa činu bylo zjištěno, že zmizel pouze alkohol. K poslednímu případu vloupání došlo tentokrát v Dobroměřicích začátkem srpna. Tam bylo ze sklepních prostor odcizeno jízdní kolo. Pro policisty již bylo více než markantní, že ve všech případech došlo ke stejnému způsobu provedení," popsal případy vloupání policejní mluvčí Jakub Mareš.

V případě porušování domovní svobody policisté vyráželi do Cítolib u Loun. Tam měl dotyčný rozrazit bránu na pozemek, kde se nacházela jeho bývalá přítelkyně. Dle zjištění žena utekla do domu, přičemž muž ji pronásledoval a pokusil se ji chytit. Nicméně celou událost viděl jiný muž a zakročil.

"Na základě shromážděných důkazů, které získali policisté z obvodního oddělení společně s kriminalisty, bylo komisařem zahájeno trestní stíhání 51letého recidivisty. Ten putoval rovnou do vazební věznice, kde čeká na verdikt soudu. V případě uznání viny soudem mu hrozí trest odnětí svobody až na 3 léta," dodal mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru