Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Tři nová místa v ulicích města byla v minulých týdnech zkrášlena díky výsadbě nové zeleně. O zvelebení na konkrétních místech se postaral Odbor místního hospodářství a majetku po dohodě s vedením města.

V Pražské ulici u zastavárny (na snímku) vznikl nový záhon, který má zkrášlit příjezd do města ve směru od Loun. V plánu je postupné vylepšování okolí dalších příjezdových komunikací.

Dalším místem, kde rostou nové květiny, je prostor u čp. 2517 ve Svatováclavské ulici. Tam došlo k výměně zeminy v již existujícím záhonu a následnému osázení růžemi, mochnou a šalvějí. Podobného vylepšení se dočkal zákon v ulici Ostrov u čp. 2214 – 2215, kde došlo k výměně zeminy a částečné nové výsadbě trvalek. V budoucnu se chtějí o záhon starat místní občané.

Na několika místech Žatce se už v minulosti do podobné aktivity, tedy do zkrášlování okolí svých domovů, pustili sami obyvatelé. Všem těmto občanům děkujeme za jejich zájem o vzhled města i za jejich následnou aktivitu a péči o novou výsadbu,“ ocenila aktivní obyvatele Martina Mrázková, která má na městském úřadě na starosti péči o zeleň. Právě na ni se mohou obracet (tel. 415 736 223, e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) i další zájemci, kteří se chtějí aktivně zapojit do zkrášlování okolí u svých domovů a péčí o květiny, byliny či keře.

Aktivita občanů při péči o zeleň bude vždy vítána, je ale vhodná koordinace s městským úřadem. Může se totiž stát, že nevhodně zvolenou zelení si lidé sami zkomplikují život. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru