Foto: Policie ČR
Louny

Louny - Ve čtvrtek, těsně před čtvrtou hodinou odpolední, přijali policisté z lounského územního odboru oznámení o střelbě v blízkosti lounského koupaliště. Vzhledem k události, která se před nedávném udála v Libčevsi (psali jsme ZDE), hlídka s balistickou ochranou vyrazila na místo události a učinila opatření pro zajištění bezpečnosti v okolí.

"Během těchto úkonů lounští obvodní policisté zaznamenali v jejich okolí další výstřel, proto intenzivním operativním šetřením dohledali možný byt střelce. Aby zamezili dalším výstřelům a případnému ohrožení obyvatel, rozhodli se k okamžitému zásahu. V bytě se nacházel 75 letý muž, který se hlídce ke střelbě doznal, předmětné zbraně složil a v důsledku svého jednání byl zadržen. Nicméně můžeme potvrdit, že domovní prohlídkou nebyly nalezeny žádné další střelné zbraně," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

1308strelba1 49ece

Daší zadržená zbraň. Foto: Policie ČR

Po zajištění zbraní bylo zjištěno, že dotyčný nevlastní zbrojní průkaz, proto si od kriminalistů vyslechl obvinění nejen z trestného činu výtržnictví, ale i přečinu nedovoleného ozbrojování.

"Přestože se v okolí městské zástavby nalezly v několika předmětech stopy po střelách, dle našich informací neměl v úmyslu nikomu ublížit. V důsledku popsané události ani při samotném zásahu policistů nebyl nikdo zraněn," dodal na závěr mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru