Foto: město Louny
Louny

Louny - Slepé rameno řeky Ohře, takzvaná Lounská tůně nacházející se nedaleko záplavového mostu, se dne 15. srpna začne odbahňovat a revitalizovat.

Lounská tůně je významným krajinným prvkem a také domovem ohroženého skokana skřehotavého. V místě žijí chráněné druhy, ale velkým problémem je úbytek kyslíku, což narušuje rozvoj nejen živočichů, ale i rostlin. Investiční akci provádí společnost PLOSAB s.r.o. z Třeboně za celkovou částku 4,7 milionů korun. K odbahnění dojde pomocí plovoucího sacího bagru a odvodňovacích vaků, jenž odstraní cca 1100 sedimentů ze dna.

Záměrem města je revitalizovat Lounskou tůni, tj. provést údržbu, odstranit letité zemní nánosy, obnovit biologické vlastnosti tůně a posílit litorálního pásma. Hotovo by mělo být do konce listopadu. (TZ)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru