Foto: Karla Skalická
Louny

Žatec - Příjemnou oslavou plnou vzpomínek se stal v sobotu na žateckém stadionu Flóra Den plný fotbalu, který byl zorganizován k oslavě výročí 120 let kopané v Žatci. Fotbalový svátek přilákal vedle desítek hráčů i více než tisícovku fanoušků.

U vstupu na stadion byla připravena jednoduchá, ale výstižná výstava, která popisovala historii fotbalu v Žatci počínaje obdobím Rakouska-Uherska a připomněla i dějiny Slavoje nebo v pozdější době Dukly, jež hrávala právě na Flóře.

Vzpomínky vzbuzoval také hlavní zápas dne, v němž se utkal Sigi team s bývalými hráči Žatce. Na jedné straně se tak ukázal tým osobností, převážně fotbalových, ze Sparty, Dukly, Bohemians a Slavie – na hřišti se objevili například Siegl, Matušovič, Černý, Řepka, Vízek, Panenka, Smola, Voříšek, Otepka, Bednář nebo Beránek.

Na druhé straně v modrobílých dresech kopali do míče hráči, již se představili v různých obdobích v žateckých dresech: Honza Košťál, Luděk Holák, Pavel Hassman st., Gusta Suchan, Kuba Vlček, Marek Hodas, Radek Bartoš, Pavel Procházka, Josef Baierl, Richard Zelinka nebo Pavel Benda, z lavičky jim šéfoval trenér Jan Laibl.

V utkání starých gard vyhrál Sigi team nad Žatcem 6:2, ale o body a výhru opravdu nešlo…

Součástí programu byla také celá řada utkání fotbalových nadějí, v nichž se představili hráči SKJ Junior Žatec. Jejich hlavním soupeřem byli mládežníci Dukly Praha, s níž žatecký oddíl, zaměřující se na fotbalovou přípravu dětí, už delší dobu úzce spolupracuje. „Naše spolupráce s pražským celkem stále pokračuje, proto si několik hráčů SKJ mohlo zahrát i za Duklu Praha,“ potvrdil fungující kooperaci Radek Záhrobský, jeden z trenérů SKJ Junior.

V sobotu porazila například mladší přípravka SKJ Junior své vrstevníky z Dukly 9:4, hráči ročníků 2009 až 2010 porazili Duklu ročníku 2011 celkem 6:3. Starší přípravka a mladší žáci SKJ Junior navíc v rámci fotbalového programu porazili nedaleké Líšťany.

Díky vstřícnosti Armády ČR mohl celodenní svátek žateckého fotbalu proběhnout na stadionu Flóra, hlavními organizátory byli členové SKJ Junior a Radek Stančík, který dal dohromady žateckou starou gardu. Výtěžek ze vstupného by měl podle domluvy organizátorů podpořit právě činnost SKJ Junior Žatec.

Text: Tomáš Kassal/Žatecký maják, foto: Karla Skalická

FOTO

1208fotbal1 e2372

1208fotbal2 6bc5a

1208fotbal3 19393

1208fotbal5 138b4

1208fotbal6 405c8

Malí fotbalisté se mohli vyfotit s fotbalovými legendami.

1208fotbal7 b50d5

 
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru