Foto: HZS Ústeckého kraje
Louny

Duchcov, Litvínov, Strupčice – Téměř celou noc byly hasičské jednotky profesionálních hasičů z několika měst, i dobrovolných hasičů v terénu. Poklidný večer nejprve utnul poplach v duchcovské nemocnici, následně byl vyhlášen poplach II. stupně na skládce Celio v Růžodolu. Jen o pár minut později byl ohlášen požár ve Strupčicích.

O požáru v duchcovské nemocnici dostali hasiči hlášení ve 20:01 hodin. „Hasiči ze stanice Teplice, Bílina, Duchcov a Litvínov a dobrovolní hasiči obcí Hostomice, Lom, Duchcov, Zabrušany, Osek, Košťany a Hrob zasahovali u požáru uskladněného materiálu ve sklepních prostorách nemocnice v Duchcově na Teplicku. Evakuovali jsme celkem 22 pacientů a tři členy personálu ze zakouřených prostor nadzemní části nemocnice," uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Milan Rudolf.

Požár hasiči lokalizovali ve 20:15 hodin a likvidovali ve 20:19 hodin pomocí jednoho vodního proudu „C“. „Zakouřené prostory jsme odvětrali pomocí přetlakových ventilátorů. Od 21:00 hodin byli již všichni pacienti a lékařský personál zpět v nemocnici," dodal Rudolf. Při zásahu nedošlo ke zranění. Předběžná škoda je odhadnuta na 150 tisíc korun, uchráněné hodnoty přesahují 45 milionů. Příčina vzniku požáru je v šetření. Zásah byl veden společně s Policií ČR.

„Před příjezdem hasičských jednotek se oheň snažili uhasit pomocí ručních hasících přístrojů zaměstnanci nemocnice, čímž výrazně zpomalili jeho šíření," doplnil mluvčí.

Po odvětrání zakouřených prostor se mohl personál i pacienti nedlouho po evakuaci vrátit zpět do nemocnice. Foto: HZS Ústeckého kraje

Téměř hned po návratu na stanice museli hasiči odjíždět k další události. Požár na skládce Celio byl nahlášen krátce před jedenáctou hodinou v noci. „Z důvodu vysokého počtu vyslaných jednotek na místo byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu. Kromě profesionálních i dobrovolných jednotek byla vyslána i jednotka podnikových hasičů ORLEN Unipetrol. Zásah trval poměrně dlouho. Na místě se totiž nejednalo o požár, ale o zahoření bez klasického hustého dýmu, který by usnadnil identifikaci požářiště. S ohledem na obrovský prostor skládky a fakt, že v noci nebylo téměř nic vidět, se místo zahoření nějakou dobu jednalo. Nakonec byla lokalizována oblast o velikosti zhruba 3x3 metry, která doutnala. Hasiči ji tedy prolili množstvím vody a minutu po půlnoci byl zásah označen za ukončený. Poslední vůz z Růžodolu odjížděl v půl jedné ráno," popsal událost Milan Rudolf a vyzdvihl fakt, že se na doutnání přišlo dříve, než se rozmohlo v plamenné hoření. 

Oheň bohužel zničil tento traktor. Foto: HZS Ústeckého kraje

Mezitím byl ohlášen požár ve Strupčicích na Chomutovsku. Ve 23:16 hod. byli k požáru přivoláni hasiči ze stanice Chomutov, Bitozeves, podniku Správy železnic a dobrovolní hasiči obcí Strupčice a Jirkov. Likvidovali požár haly s uskladněnou řepkou a traktorem v obci Strupčice na Chomutovsku. „Požár jsme lokalizovali 16 minut po půlnoci a zlikvidovali v 1:16 hodin pomocí vodních proudů. Dále jsme ochlazovali dvě sousední haly. Předběžná škoda je odhadnuta na 12 milionů," uvedl k tomuto případu mluvčí s tím, že se podařilo uchránit majetek v hodnotě přesahují 10 milionů korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru