Nemocnice Kadaň podepsala jako první v Ústeckém kraji rámcovou smlouvu se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou. Foto: Nemocnice Kadaň
Louny

Kadaň – V polovině července byla zástupci Nemocnice Kadaň a Všeobecné zdravotní pojišťovny podepsána rámcová smlouva na období 2025 až 2029. Podepsání smlouvy zaručuje nemocnici jistotu financování zdravotní péče na dalších pět let a je zároveň zárukou pro naše pacienty, že jim i nadále budeme poskytovat tu nejlepší a nejkvalitnější péči. 

Intenzívní jednání s pojišťovnou probíhala od počátku tohoto roku a reflektovala současné trendy v poskytování zdravotní péče, kterými jsou klesající počet porodů, stárnutí populace a zkracování délky pobytu pacienta v nemocnici. Řada diagnóz se už dnes díky technologickému pokroku řeší ambulantně nebo v rámci jednodenní chirurgie a není tedy důvod k delší době strávené na lůžku. Naše nemocnice je na tyto aktuální trendy připravena, ba co víc, s velkým předstihem jsme zahájili nelehký proces transformace, kdy jsme značně posílili lůžkový fond pro pacienty, kteří vyžadují rehabilitační a následnou péči. Transformační proces tak výrazně napomohl k podepsání smlouvy, která je zásadní pro pacienty nejen v Kadani, ale i v širokém okolí, kterým dostupnost špičkové zdravotní péče garantuje.

 
„Jsem rád, že jsme s Nemocnicí Kadaň našli tak rychle dohodu, která bude ve prospěch našich pojištěnců a která je v souladu se strategií Všeobecné zdravotní pojišťovny v posilování jednodenní chirurgie, zkracování hospitalizací a větší nabídky následné péče. Nemocnice Kadaň plánuje v příštím roce otevření rehabilitačních lůžek pro pacienty po ortopedických operacích a tento krok velmi vítáme,“ poznamenal k uzavření rámcové smlouvy ředitel Regionální pobočky VZP Ústí nad Labem MUDr. JUDr. Petr Honěk, MHA.  

„S podepsáním nové rámcové smlouvy vstupujeme ruku v ruce s fungujícím urgentním příjmem, který je pacientům vstupní branou do nemocnice, ať už k nám přijedou sanitkou, dojdou pěšky nebo je někdo přiveze nejen z okolí Kadaně, ale i vzdálenějších míst, což v současné době jejího dynamického rozvoje není již žádnou výjimkou. Vlastní rehabilitační a fyzioterapeutické služby, posílení následné komplexní péče, otevírání nových ordinací a odběrových místností v Kadani i v okolních městech jsou důkazem, jak jsme schopni reagovat na vývoj společnosti, aktuální trendy a především se přizpůsobit potřebám našich pacientů, kteří pro Nemocnici Kadaň vždy byli absolutní prioritou,“ dodává ředitel Nemocnice Kadaň MUDr. Bc. Petr Hossner, MBA.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru