Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Prestižní soutěže Patrimonium pro futuro, což je Cena Národního památkového ústavu, se letos účastní další žatecká opravená památka, a to bývalý kapucínský klášter. Za zhruba 100 milionů korun jej opravilo město Žatec.

Odborná porota oceňuje rekonstruované památky v několika kategoriích, vedle toho může hlasovat také široká veřejnost. Hlasování veřejnosti o cenu Památku děkují probíhá na webu Národního památkového ústavu (NPÚ) do 30. září, hlasovat je možné zde.

Slavnostní vyhlášení všech ocenění NPÚ proběhne 15. listopadu na Nové scéně Národního divadla v Praze a bude vysílán v přímém přenosu na kanálu České televize ČT Art.

V minulých letech respektované ocenění Patrimonium pro futuro získaly už dvě žatecké památky, a to Mederův dům v roce 2021 a synagoga v Dlouhé ulici před rokem. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru