Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - Ani po několika týdnech ostrého provozu neodstranilo Ministerstvo pro místní rozvoj závažné chyby v informačním systému stavebního řízení – ISSŘ. Louny stejně jako jiná města bojují s aplikací, která není vyladěna na ostrý provoz, říká starosta Loun Milan Rychtařík, který spolu s tajemníkem úřadu vydal ohledně ISSŘ veřejné prohlášení.


Jako starosta města Louny se ptám pana ministra Bartoše, kdo ponese odpovědnost za absolutně zpackaný projekt digitalizace stavebního řízení?

Na řadu připomínek ze strany stavebního úřadu MMR ani nereaguje. Poskytnutý manuál obsahuje funkcionality systému, které nejsou v ISSŘ přístupné. Urychlené stavební řízení není prostě možné a to i přesto, že to pan ministr Bartoš řadil jako vysokou prioritu svého resortu.

Na druhou stranu jsme zavaleni nabídkami drahých školících agentur, které nás chtějí v ISSŘ naučit pracovat. Budí to dojem dobře promyšleného byznys plánu.

Nedostupnost nezbytných funkcionalit: Digitální stavební řízení trpí absencí klíčových funkcí, které jsou nezbytné pro efektivní správu a řízení stavebních projektů.

Louny jako pravděpodobně i jiná města v ČR budou nadále používat IS VITA, který je alespoň lety prověřen a je funkční.

Zlost a negativní emoce stavebníků odnášejí mé kolegyně ze stavebního úřadu, které stále a dokola budou upozorňovat MMR na nefunkčnost celého systému.


Mgr. Milan Rychtařík, starosta města Louny

 

Městský úřad Louny oznamuje prodlevy vyřízení žádostí a podání

Městský úřad Louny oznamuje, že z důvodu dodání nefunkčního a v provozu neověřeného systému digitálního stavebního řízení dojde k prodloužení vyřízení žádostí a podání. Chyba není na straně úředníků. Systém dodalo Ministerstvo pro místní rozvoj, jehož zaměstnanci a samotný ministr jsou dlouhodobě a pravidelně o nutnosti urgentní nápravy úředníky, tajemníky i odbornou veřejností napříč celou ČR informováni.

Informace o nekvalitě a nepřipravenosti systému pak vedli stavebníky k racionální úvaze - podat urychleně žádost podle starého stavebního zákona. Výsledkem je zahlcení našeho úřadu, který se nyní nachází krůček od kolapsu. To opět vede k prodlužování veškerých termínů.

Žádáme občany, aby se snažili současnou situaci pochopit. Samotní úředníci městského úřadu se snaží udělat pro zvládnutí situace maximum.

Ing. Michael Straka, tajemník Městského úřadu Louny

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru