Foto zdroj: Žatecký maják
Louny

Žatec - Ve středu 5. června se v Žatci opět po 5 letech konala volební členská schůze CHMELAŘSTVÍ, družstva 
Žatec, na které se sešli pěstitelé chmele ze všech tří chmelařských oblastí České republiky, tedy Žatecka, Úštěcka a Tršicka. Členská schůze navázala na volby kandidátů na dubnových regionálních schůzkách, které se konaly v Žatci, Rakovníku, Libochovicích a Kokorách.
 


Předsedou představenstva družstva byl zvolen Mgr. Zdeněk Rosa zastupující v představenstvu Svaz pěstitelů chmele ČR, místopředsedou zůstává ing. Lubomír Vent za Chmel-Vent, s.r.o. Kněžice a dalšími členy představenstva jsou Josef Fric za Zemědělské družstvo Podlesí Ročov, ing. Radek Gregor za Družstvo Agrochmel Kněževes, ing. Miloslav Mánek za Rakochmel, s.r.o. Kolešovice, ing. Jiří Mašek za Zepos, a.s. Radovesice a ing. Jaroslav Navrátil za Zemědělské družstvo Senice na Hané. V kontrolní komisi zůstává předsedou p. Jaroslav Linhart za Agros Vraný, družstvo vlastníků, místopředsedou ing. Magda Vaňková za Chmelařský institut, s.r.o. a členy pan Zdeněk Poborský za Zemědělskou společnost Blšany, s.r.o., ing. Luděk Nový za Zaveský a spol. s.r.o. a ing. Pavel Kolman za Agrospol Velká Bystřice s.r.o.

V návaznosti na členskou schůzi družstva, proběhla valná hromada společnosti Bohemia Hop, a.s., která je největší českou společností obchodující se chmelem a dceřinou společností CHMELAŘSTVÍ. Na základě výsledku jednání valné hromady a jednání představenstva budou osoby zastupující pěstitele v orgánech družstva zastupovat družstvo také v představenstvu a dozorčí radě Bohemia Hop, a.s. Předsedou představenstva Bohemia Hop, a.s. je tedy Mgr. Zdeněk Rosa a místopředsedou ing. Jiří Mašek, předsedou dozorčí rady pan Jaroslav Linhart a místopředsedou ing. Milan Maršíček.

CHMELAŘSTVÍ, družstvo Žatec poskytuje pěstitelům komplexní servis služeb spojených se chmelem. Největšími závody družstva jsou závod Žatecký chmel, s největší linkou na zpracování chmele a chlazenými sklady pro chmel v České republice, dále závod Mechanizace, který vyvíjí a dodává technologie pro pěstování a sklizeň chmele a provoz Služeb zajišťující zejména výstavbu konstrukcí chmelnic. Součástí družstva je také Chmelařské muzeum v Žatci. Členové družstva hospodaří na celkem 95 % plochy chmelnic v České republice. (TZ)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru